La cala del Turc

Turisme intel·lectual de sol i platja

26.9.07

Breus de la Catalunya del 2014

"Demà, 11 de setembre de 2014, els catalans i catalanes estem cridats a participar en el Referèndum per la Sobirania Nacional. S'espera una participació massiva que les anàlisis més optimistes situen vora el 15% de l'electorat."

"El president de la Generalitat M. H. senyor Èric Bertran presidirà els actes institucionals de la Diada a la Zona 0 de la Sagrada Família. El partit en el Govern, el PUS (Partit d'Unitat Sobiranista), ha assegurat que enguany el seu president honorari, il·lustre Joel Joan, no participarà en la tradicional ofrena floral a l'estàtua de Rafael Casanoves. Fonts properes a la direcció del PUS diuen amb la boca petita que la provecta edat de l'exactor (45 anys!) desaconsella la seva participació en actes de tan marcada solemnitat. Encara es recorda l'incident de l'any passat, quan va pretendre esnifar, per una confusió lamentable, les quatre barres de l'escut de la Generalitat en la corona floral."

"De cara a les eleccions del proper novembre i un cop assegurat el 'Sí' al procés de sobirania, el PUS confia convertir-se en el primer partit de la nova Assemblea Constituent. Durant un acte amb les joventuts del partit o Exèrcit del Fènix, l'ado-president ha animat les bases a enfortir l'esperit d'unitat que, uns anys enrere i en plena onada de refundació del catalanisme, va portar a la unificació de CDC i ERC, origen del PUS. Els analistes aventuren que la il·legalització de la resta de partits podria facilitar les coses al senyor Bertran."

"Mentre aquesta il·legalització no es produeix, la irrupció del Club Súper 3 a l'arena política ha provocat un veritable terratrèmol. 'La creixent infantilització de la societat catalana demanava a crits que féssim aquest pas endavant', ha declarat el Capità Enciam. De moment, s'ha produït un ingrés massiu de 'súpers' en les Candidatures d'Unitat Popular, opció altament atractiva entre els adolescents de la Catalunya interior. Un petrieventual CUP Súper 3 podria donar petricanya a les eleccions del novembre."

"Els juristes de reconegut prestigi López Tena i López Bofill estan enllestint el primer esborrany de la futura Constitució Catalana. La Consticat constarà de prop de 4.500 articles més la inclusió, en el seu Apèndix III, d'un receptari de cuina catalana deconstruïda."

"Les negociacions per ultimar l'ingrés de la futura República Catalana a la UE avancen positivament. Es preveu que a finals de mes s'haurà completat el calendari. Catalunya ingressarà a Europa el 2030, tan sols deu anys després de Turquia, i ho farà de la maneta del Marroc, Kosovo i l'Iraq. Sens dubte, un èxit esclatant de la nostra diplomàcia, sobretot perquè Euskadi i Madrid hauran d'esperar una mica més."

Telegrames del front: "Recolzada per les heroiques milícies locals de l'Exèrcit del Fènix, la dotació de Mossos d'Esquadra que va desembarcar a Menorca continua el seu avanç imparable cap a Maó. STOP. L'assetjament d'Andorra la Vella s'endureix per moments, amb escenes de caos entre la població civil davant de les botigues de lloguer de DVD. STOP. Moltes baixes a la Catalunya Nord, signifiqui el que això signifiqui. STOP. Tranquil·litat a La Sènia, es diria. STOP. Inexplicable indiferència de la població de L'Alguer davant del seu alliberament nacional. STOP STOP"

"Aquest matí ha estat executat al pati d'armes del Castell de Montjuïch el bandoler unionista Albert Rivera. Després d'encomanar-se a Déu i a la Verge, ha cridat uns quants visques a la Santa Tradició i s'ha anat a reunir amb la seva família a dalt del cadafals. Interior ha mirat de fer coincidir l'execució múltiple amb les matineres visites dels grups d'Educació Infantil al recentment inaugurat Museu del Genocidi Cultural, l'Espoli Fiscal i el Dèficit d'Infrastructures (MUGCEFDI), situat en les àmplies sales de l'antiga caserna colonialista."

Nota breu: "Es confirma que el famós clarinetista Woody Allen ha sol·licitat la nacionalitat catalana."

Breu de Societat: "Teresa Gimpera ha perdut molt."

Cultura: "A peu pel Pitch & Putt, de Josep Maria Espinàs, ha assolit la 5a edició després de tan sols dos mesos a les estanteries. 'Els 18 forats se m'haurien fet molt coll amunt', ha assegurat a l'Agència Catalana de Notícies el venerable escriptor-caminant, sense que ningú li hagi preguntat res."

"El somni d'un remake nostrat de Basic Instinct de moment no es farà realitat. El que havia de ser un thriller eròtic 'a la catalana', és a dir, de bon gust i altura intel·lectual, no serà possible per tal com la protagonista inicialment contractada, la desitjada madureta Maria de la Pau Janer, s'ha negat en rodó a depilar-se el parrús. Sembla ser que la solució alternativa proposada per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Isabel Clara-Simó, no ha convençut els productors."

"Després de l'èxit obtingut amb Caramelles Multiculturals Reloaded i Per a tu, tieta: El millor hip hop en català, els populars cantants de bolers Monxe i Diangue estan gravant el tercer disc de duets, Nadales sense acritud, d'imminent aparició en les millors grans superfícies i casals Sant Jordi."

"Per a consternació dels seus incomptables fans, el girls group Macedònia ha anunciat, en recollir la Medalla al Mèrit Laboral pel doble DVD recopilatori Mama, fes-me el berenar o paga'm la lipo, la seva imminent separació. 'A la ratlla dels trenta-cinc, hem notat que des de fa un parell d'anys els temes de les nostres cançons no connecten amb el públic de la nostra franja d'edat, fins ara molt fidel', ha declarat la que és més mona."

Esports: "A l'espera d'obtenir el ple reconeixement internacional, en la fase prèvia de la Copa del Món 2016 la selecció catalana de futbol està enquadrada en el grup B de la CONCACAF. Les coses no podien haver començat millor: després d'empatar amb Trinidad y Tobago fora, la nostra selecció ha derrotat espectacularment Honduras en el remodelat Pizza Tarradellas Lluís Companys davant d'una seixantena d'espectadors. La 'Ç' va haver de treballar fort per remuntar el hat trick inicial en pròpia porta de l'il·lustre Oleguer Presas. Els veterans Pinilla i Jordi Cruyff, tots dos per partida doble, van ser els autors dels gols catalans. El seleccionador de 'La Ç' Bora Milutinovic està convençut que lograrem la classificació."

Televisió: "El programa Porrònia ha aconseguit uns shares espectaculars des del seu canvi de nom i format, quan els imitats han passat a ocupar l'espai dels imitadors. Les peripècies de José Zaragoza, Jaume Anglada, Josep Maria Terricabras, Víctor Alexandre, Raimon Panikkar i el nét de Floquet de Neu fan riure petits i grans. 'Al principi, no em convencia la idea, però val a dir que ara em trenco la caixa', ha reconegut amb un cop d'ullet còmplice el Conseller d'Humor Intel·ligent i Història Amena Toni Soler, creador de la primera versió del programa."

"El CAC ha obert un expedient sancionador a la prestigiosa periodista Mònica Terribas per haver dit 'Espanyol de merda' en el seu TN. 'Ús redundant d'un qualificatiu', indica l'informe."

Etiquetes de comentaris: , ,

1 Comentaris:

At 19:15, Anonymous Anònim ha dit...

Senyor Turc: interesante escrito el suyo, de verdadera política-ficción, o de anticipación política. Me alegro de verdad que se tome usted el asunto del patriotismo que atraviesa la existencia de los catalanes que viven en Cataluña con tanta distancia crítica y, sobre todo, con tanto humor. Se ehca a faltar, no obstante eso, la inclusión en su irónica crónica futurista de un mayor númerod e símbolos eternos de la nación catalana: nignuna referencia a la butifarra, ni a las mongetes, ni al pa amb tomaquet en la "Consticat"!?. Ah, y divertido el nombre que le ha puesto a esa selección futbolística de rango subterráneo, "La Ç" -que es como se llama la revista oficial de la Asociación de Profesores de Francés de la Universidad Española (APFUE): no sé si le vendrán exigiéndole derechos de autor o indemnización por plagio (bueno, no creo)
Plus de travail, car la bougie pâlit.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home