La cala del Turc

Turisme intel·lectual de sol i platja

8.11.06

Un trosset de felicitat: The Pale Fountains

Thank You

For a brief moment in the early eighties The Pale Fountains had it all. From the simple brilliance of their band name, to the immaculate record sleeves; from their 'Little Rascals' look, to the diverse but always delicately well-crafted songs, The Pale Fountains exemplified everything that was classy and exciting in pop.
Eric Mason,
Introduction to 'Longshot for Your Love'
Pocs grups de pop deuen haver merescut el suat epítet d'"inclassificables" amb tanta justícia com els paleys. Una carrera brevíssima (1981-1985) —curta i intensa, per continuar amb els tòpics— i, sobretot, l'obsessió per trobar la melodia perfecta i unes atmosferes sonores riques i matisades a la manera de Bacharach —obsessió viscuda en un moment complicat, quan el públic i les discogràfiques demandaven sintetitzadors i estaven més pendents de les pistes de ball—, van fer del combo dels germans Head un pop act veritablement heroic. Tot i que van patir la incomprensió i els infortunis que solen acompanyar les trajectòries dels pioners, van tenir esma per reservar-nos, des de la difícil perifèria de Liverpool, un trosset de felicitat. Thank you.

Etiquetes de comentaris:

2 Comentaris:

At 12:55, Anonymous carlos ha dit...

No sé si van trobar la melodia perfecta però s'hi van apropar molt. Per a mi From Across the Kitchen Table és un disc rodó, necessito escoltar-lo de tant en tant, mai no perd la frescor i l'energia. Veig que no sóc l'únic que se'n recorda d'ells!

 
At 19:06, Blogger velezmostar ha dit...

Gràcies, Carlos. I "Jean's Not Happening" és un peaso tema! Ara bé, a mi el disc que em va marcar va ser Pacific Street, un altre clàssic que guanya amb el temps.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home