La cala del Turc

Turisme intel·lectual de sol i platja

17.11.05

Sobre l'escalforeta al llit


El tema dels esquijames m'ha fet pensar en un text del gran Guy Browning que recentment m'ha caigut a les mans. És un capítol del primer llibre d'aquest home orquestra anglès (articulista, monologuista i consultor creatiu) que es tradueix al català. El llibre en qüestió és No clavis mai cops de pala a una medusa, i ha estat publicat per Empúries amb una prou bona traducció del meu amic Armand, que és qui me l'ha regalat. Es tracta d'una col·lecció de consells útils (How to…) per nedar i guardar la roba en el duríssim món que ens ha tocat viure, especialment als varons. El text que a continuació reprodueixo enumera unes normes bàsiques per mantenir el llit calent i suportar dignament les primeres envestides d'un hivern que enguany s'ha presentat amb molt mala idea.

Com… Mantenir l’escalfor al llit

Hi ha dues maneres bàsiques de mantenir l'escalfor al llit. La primera és generar calor a través de la passió volcànica. Això està bé durant dos minuts, però és que després queda tota la nit per tremolar. També és força perillós, perquè agafar calor primer i després fred ens pot procurar un refredat de mil dimonis.

És molt millor portar pijames de cotó prou gruixuts per aturar projectils perforaarmadures. A les dones els agraden els tradicionals i còmodes pijames masculins; els agraden tant, que les trobem tot sovint embotides en els tradicionals i còmodes pijames masculins. Les robes de dormir femenines encoixinades no són bones per mantenir la calor, perquè són com tendes de campanya sense terra. A més, amb els pijames masculins es pot donar que amb un parell de voltes al llit els portem més cargolats i ajustats que unes trenes bavareses.

La raó per la qual els llits es refreden és perquè les dones hi posen els peus. Recerques científiques han demostrat que els peus de les dones generen més fred que un congelador domèstic mitjà. Els peus de les dones funcionen al contrari que les bosses d’aigua calenta: de dia són tan calents com una torrada, però de nit són freds, encarcarats i completament mancats d’atractiu.

Per combatre aquest fet i mantenir l’escalfor al llit, les dones han perfeccionat dues tècniques. La primera és el desenvolupament d’uns peus buscadors de calor que migren cap a les fonts més pròximes, tot sovint un home a l’altra banda del llit. Un peu estàndard de dona pot xuclar la calor sencera del cos d’un mascle adult en la meitat de temps que costaria omplir-lo de benzina sense plom. La segona tècnica que utilitzen les dones és l’arrabassament de flassada, consistent a tombar-se d’esquena i estirar la flassada cap a elles, i llavors continuar tombant-se fins a quedar-se enrotllades dins de cinc capes.

Per evitar la mort per hipotèrmia, els homes han desenvolupat una sèrie d’exercicis cal·listènics per generar calor al llit: sacsegen la flassada, l’estreben, la col·loquen recta, l’estiren avall per cobrir-se els peus, l’estiren amunt per cobrir-se les espatlles, aparten la flassada per alliberar aire del llit i, finalment, se’n van a dormir a l’habitació dels mals endreços.

Malfiem-nos d’una dona que ens demana d’abraçar-la. Aquesta “abraçada” en realitat és una combinació mortal de sapa amb els peus i arrabassament de flassada, i pot deixar un home exposat als elements en qüestió de segons. Per això l’home necessita el seu pijama gruixut, però el porta la dona. L’única manera de recuperar-lo és tornar a la via u: dos minuts de passió volcànica.

De res, companys. A disposar.

Etiquetes de comentaris:

8 Comentaris:

At 18:28, Anonymous Anònim ha dit...

això de Velez Mostar, d´on surt? i la Cala del Turc?
harry

 
At 18:46, Blogger nunile ha dit...

Hola velezmostar!! ese libro tiene una pinta de ser muy divertido y además (me duele admitirlo), tengo que darle la razón: no sé cómo lo hago pero al meterme en la cama, siempre tengo los pies fríos. Ayyy si no fuera por las estufitas humanas que tenemos cerca...

 
At 19:23, Blogger velezmostar ha dit...

Sí, es muy divertido, y además Browning suele llevar razón (he he). El libro también está en castellano, por si te interesa (¡conste que no tengo acciones de esta editorial!).

 
At 10:34, Blogger nunile ha dit...

Pues tiene buena pinta, ya lo buscaré!! Oye, es verdad: de dónde sale lo de velezmostar y la cala del turc

 
At 17:12, Blogger velezmostar ha dit...

Gracias por vuestro interés en conocer las razones de mi nick y los motivos que me llevaron a titular este cajón de+sastre "La cala del Turc". Supongo que debo una explicación a los sufridos amigotes que me visitan y a los pocos incautos que caen por aquí. Me imagino que tendría que hacer un post en plan "estatutario-promocional" para aclararlo todo, así que cuando deje de darme de ajostias con el html y vaya más sueltito, voy a redactarlo. (Nunile: ya puestos, tú también podrías aclarar tu curioso nick.)

 
At 15:05, Anonymous Anònim ha dit...

Thank you!
[url=http://hjuunrmk.com/qtry/wdzx.html]My homepage[/url] | [url=http://brsbeptr.com/zgnk/potm.html]Cool site[/url]

 
At 15:05, Anonymous Anònim ha dit...

Great work!
My homepage | Please visit

 
At 15:06, Anonymous Anònim ha dit...

Good design!
http://hjuunrmk.com/qtry/wdzx.html | http://lalyzdgp.com/ecrs/vleg.html

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home