La cala del Turc

Turisme intel·lectual de sol i platja

17.9.05

Que verd que era el meu Tuscany! (1)

Quina bona idea, la que ha tingut City TV, de reemetre l'extraordinària Falcon Crest i de fer-ho en la franja del migdia! Ah, quants records… En la meva adolescència, quantes becaines no van caure sota la suggestió d'aquella vall de Tuscany que, dominada pel luxe, les intrigues familiars i el putiferi més fi se'ns presentava cada dia cap a les tres de la tarda! Els espanyols de mitjans dels anys vuitanta, inatacats encara pel xarampió de les sèries "de producció pròpia", vam caure rendits davant de l'encant d'aquesta soap opera de la CBS. Recordo que l'èxit de la sèrie va refermar la Pilar Miró en el seu càrrec de directora d'aquella cosa anomenada "El Ente", desautoritzant els progretes que de bona fe sostenien que la funció de la televisió pública era educar, formar o alguna cosa per l'estil. Falcon Crest tenia moltes virtuts, però el que està clar és que entre elles no s'hi trobaven el foment de la solidaritat, el respecte a les minories o la condemna als estereotips de gènere. El que allà hi predominava eren els cotxes cars, els putons verbeneros, els cops baixos i la cobdícia, viscuda o bé com un joc de nens rics o bé com un veritable plantejament vital. Gran sèrie, i tant que sí. Com ens hi hauríem pogut enganxar, sinó?

Amb el visionat del capítol d'aquest divendres i amb una mica de navegació, n'he tingut prou per recordar l'argument de Falcon Crest. En una imaginària vall de Tuscany, a la fèrtil i ben real Baixa Califòrnia, la propietat de la nissaga dels Gioberti destaca per l'extensió i riquesa de la seva vinya (i per la quantitat de falcons que pel que sembla hi volen, tot i que a la sèrie no se'n veu ni un a banda del de l'escut d'armes familiar, i que funciona, és clar, com a emblema de la cobdícia dels Gioberti). Els dos brots de la nissaga que posseeixen Falcon Crest són en Jason i l'astuta Angela (Jane Wyman), exmuller d'un tal Channing. Els dos germans semblen repartir-se les tasques de l'explotació: l'Angela tracta la vinya, produeix el vi, el comercialitza, i en Jason se'l beu tot. Dit d'una altra manera, l'Angela porta tot el negoci i en Jason no fot ni brot i a sobre es passa el dia fet una sopa. La història, però, no comença fins a la mort d'en Jason, que no la dinya de cirrosi o autoodi, com seria lògic i esperable, sinó "en estranyes circumstàncies". En l'ambient sura la sospita que l'Angela hi té alguna cosa a veure, però ningú no ho pot assegurar. El fet és que la inesperada mort d'en Jason executa automàticament una disposició del testament del seu pare, segons la qual la propietat queda parcel·lada: la part més gran va per a l'Angela, i una miniparcel·la va per als descendents de l'alegre borratxet. Al mateix temps, la gestió de la bodega queda en mans de totes dues parts. I aquí és on comencen els tripijocs, els embolics, les martingales, els envitricolls, els andarivells, les endergues. Tot el merder, vaja.

Resulta que, en contra del que la calculadora Angela s'espera, els descendents d'en Jason Gioberti decideixen fer ús dels seus drets i instal·lar-se a Falcon Crest. No importa que el pare de família, en Chase (Robert Foxworth), sigui un pilot d'aerolínia que no distingeixi el raïm dels cigrons; no importa que la mare, la Maggie (Susan Sullivan), no tingui el cap per res més que no sigui enviar uns misteriosos escrits a no se sap quines publicacions; no importa, en definitiva, que els Gioberti siguin una família de progreliberals que s'hagi passat mitja vida entre Nova York i (oh, horror!) Europa i no en tingui ni flors de viticultura californiana. Els Gioberti estan decidits a instal·lar-se en la seva parcel·leta vulgues que no i a mirar de treure profit dels seus ridículs quatre ceps enmig de latifundis gestionats per aguerrits professionals del ram (i en Chase tampoc no és un René Barbier capaç de crear un Clos de l'Obac, no fotem!). L'Angela, per la seva banda, mirarà d'acabar amb aquest absurd deliri New Age i de recuperar la integritat de la finca, no sols en nom de l'eficàcia empresarial, sinó també —és just reconèixer-ho—, perquè és harpia per naturalesa i ha d'obeir els seus instints. No cal dir que l'audiència, que no és tonta, va recolzar massivament l'empresa de la bona dona, i que els guionistes no van tenir més remei, a la llarga, que anar-se desfent dels repel·lents Gioberti un a un i anar privilegiant altres personatges i línies argumentals.

Així doncs, la disputa entre les dues branques familiars, encapçalades per en Chase Gioberti i l'Angela Channing, és el nucli argumental de Falcon Crest. Però com que parlem d'una soap opera que necessita, com hem vist, línies argumentals alternatives i personatges on triar i remenar per no defraudar en cap moment els capriciosos afectes de l'audiència, el guió de Falcon Crest es complica bastant més que això. En continuaré parlant en les successives entregues d'aquesta nostàlgica minisèrie de posts.

Que verd que era el meu Tuscany! (7)
Que verd que era el meu Tuscany! (6)
Que verd que era el meu Tuscany! (5)
Que verd que era el meu Tuscany! (4)
Que verd que era el meu Tuscany! (3)
Que verd que era el meu Tuscany! (2)

Etiquetes de comentaris:

3 Comentaris:

At 18:41, Anonymous ZZ ha dit...

qualsevol cosa de falcon crest, compta amb el meu
interes (i suport si es positiu). veient la foto em
sobta la poca popularitat de lajudant mig asiatic mig
western del chu-lin, the buttler, o potser era ajudant
del chase gioberti, no se. quin gran oblidat. i els
vasos de llet del richard channing? o la melissa
banyantse amb el seu one piece negre. jo estava al
montserrat crec. those were the tekila times

 
At 11:31, Anonymous Anònim ha dit...

Hello
levitra online
As we all know that Bayer Pharmaceutical is one of the leading pharmacy company.
[url=http://www.mwdcabinets.com/]cheap levitra[/url]
Levitra is most commonly known as Vardenafil or if you say that levitra is originated from vardenafil then it will also be not wrong.
http://www.mwdcabinets.com/ - buy vardenafil
Levitra is most commonly known as Vardenafil or if you say that levitra is originated from vardenafil then it will also be not wrong.

 
At 21:07, Anonymous Anònim ha dit...

Hi,
http://www.hhservices.net/ - finasteride drug
It has been approved for consumption by the FDA, and one should not worry whether they will experience these effects with such a low percentage.
[url=http://www.hhservices.net/]cheap propecia online[/url]
So this is where I come into help.
propecia pharmacy
It's pretty clear nobody wants to date a baldy.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home